ATEX pompen

Op zoek naar een pomp en bent u werkzaam in een explosiegevaarlijk gebied? Dan bent u meestal verplicht ATEX pompen te gebruiken. Om het proces in een explosiegevaarlijk gebied zo veilig mogelijk te laten verlopen, zijn er binnen de EU duidelijke ATEX richtlijnen opgesteld. Bij Rental Pumps weten we hier alles van!

Wanneer heeft u een ATEX pomp nodig?

De ATEX pompen van Rental Pumps worden gebruikt in gebieden waar explosiegevaar bestaat. De pomp moet geschikt zijn voor de gebiedsclassificatie en de kenmerken van de ontvlambare stoffen die in de installatie aanwezig zijn. Op basis van deze kenmerken adviseren wij u de best passende ATEX pomp! 

Welke ATEX pomp heeft u nodig?

Dompelpomp, vuilwaterpomp of een hogedruk pomp? Een groot aantal modellen industriële pompen zijn bij ons ATEX-gecertificeerd. Voor iedere situatie beschikken wij over de juiste pomp. Maar welke is voor u de oplossing? Het is belangrijk dat er op een aantal zaken gelet wordt tijdens het uitzoeken van de juiste ATEX pomp. Dit zijn zaken als: gasgroepclassificatie, gebiedsclassificatie, groepsclassificatie, kenmerken van de brandbare stoffen en de temperatuurklasse. Wij snappen dat u deze keuze niet alleen kan maken. Onze specialisten staan voor u klaar om u te voorzien van het beste en meest veilige advies.   

Meer informatie over de mogelijkheden?

Heeft u interesse in een ATEX pomp van Rental Pumps of heeft u specifieke wensen en weet u niet of dit in ons plaatje past? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Zij geven jou vakkundig advies. Zowel telefonisch als via de mail zijn we 24/7 bereikbaar. Tot snel! 

Wij helpen u vlot vooruit.

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Rental Pumps Nederland

Guido helpt u graag verder!

+31 78 6412212 info@rentalpumps.nl Mail ons

Rental Pumps België

Raf helpt u graag verder!

+32 52 203131 info@rentalpumps.be Mail ons