Verhuur

Dompelpomp huren

Bij Rental Pumps huurt u de juiste professionele dompelpomp voor uw project. Of het nu gaat om het pompen van schoon of vuil water of voor een groot of klein werk: wij hebben de perfecte dompelpomp in onze huurvloot. Onze kwalitatieve dompelpompen zijn betrouwbaar, worden snel geleverd en u ontvangt goed advies en de juiste service. Bekijk hieronder ons aanbod dompelpomp of neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op
Filter op:

Specificaties

Dompelpomp 2"

600.5

Max capaciteit: 8
Max druk: 11
Huren

Dompelpomp 2"

601

Max capaciteit: 18
Max druk: 15
Huren

Dompelpomp 2"

604

Max capaciteit: 40
Max druk: 18
Huren

Dompelpomp 2"

606

Max capaciteit: 32
Max druk: 27
Huren

Dompelpomp 3"

609.10

Max capaciteit: 60
Max druk: 68
Huren

Dompelpomp 3"

609.15

Max capaciteit: 75
Max druk: 44
Huren

Dompelpomp 3"

609.5

Max capaciteit: 30
Max druk: 75
Huren

Dompelpomp 3"

609.7

316 (RVS)
Max capaciteit: 60
Max druk: 26
Huren

Dompelpomp 3"

613

Max capaciteit: 80
Max druk: 25
Huren

Dompelpomp 4"

614

Max capaciteit: 80
Max druk: 18
Huren

Dompelpomp 4"

615

Max capaciteit: 80
Max druk: 42
Huren

Dompelpomp 4"

616

Max capaciteit: 120
Max druk: 31
Huren

Dompelpomp 4"

618

Max capaciteit: 160
Max druk: 42
Huren

Dompelpomp 4"

619

Max capaciteit: 150
Max druk: 72
Huren

Dompelpomp 4"

621

Max capaciteit: 200
Max druk: 35
Huren

Dompelpomp 6"

622

Max capaciteit: 200
Max druk: 27
Huren
Meer producten laden

Verschillende soorten dompelpompen

Bij Rental Pumps bieden we u verschillende uitvoeringen van dompelpompen om te huren. In de huurvloot van Rental Pumps worden enkel elektrische dompelpompen aangeboden waarvan de uitvoeringen variëren van klein naar groot. Van dompelpompen die 10 kuub water per uur pompen tot dompelpompen die 10.000 kuub per uur pompen. Hierbij maken we belangrijke duidingen over toepassing van dompelpompen.

Schoonwater dompelpompen

Onder schoon water verstaan we onder andere oppervlaktewater (rivieren of kanalen). Dit is water dat hooguit licht vervuild is met wat slib of een beetje zand, maar geen grote hoeveelheden bevat. De vuildoorlaat van deze pompen is dan ook meestal heel gering. Schoonwater dompelpompen worden bijvoorbeeld ingezet voor het ompompen van een sloot,kanaal of rivier óf het leegpompen van basins, sluizen of grote kelders. Pompen voor schoonwater worden onder andere gebruikt in de aannemerij, maar ook door overheden die dompelpompen gebruiken om het peil van rivieren op orde te houden.

Rioolwater of vuilwater dompelpompen

Deze dompelpompen zijn geschikt voor het pompen van vuil water, oftewel: water dat residu, of andere grove bestanddelen bevat. De pompen hebben een grote vuildoorlaat en zijn geconstrueerd om dit vervuilde water op de juiste manier te verpompen.

Een aparte categorie vuilwater dompelpompen zijn de slijtvaste dompelpompen, en een belangrijke industrie voor deze pompen is de baggerindustrie. De bagger dompelpompen van Rental Pumps zijn het apart vermelden waard, want de slijtvastheid van deze pompen is ongeëvenaard. Bij zandwinning en het uitbaggeren van waterwegen, havens en sluizen worden ze veelvuldig gebruikt.

Toepassing dompelpompen

Dompelpompen worden dus in veel verschillende branches gebruikt, afhankelijk van de toepassing en de mogelijkheden. Enkele specifieke toepassingen voor de dompelpompen zijn:

 • drooghouden van sleuven en bouwputten
 • verpompen van ballastwater
 • rioolompompingen
 • ompompingen van kanalen en waterwegen

Voor iedere klus heeft Rental Pumps de juiste dompelpomp. Bent u benieuwd naar welke dompelpomp het beste past bij uw project of twijfelt u over het soort dompelpomp dat u nodig heeft? De specialisten van Rental Pumps adviseren u daar graag over. Zij weten precies waar ze op moeten letten: het soort dompelpomp dat u nodig heeft, maar ook het  juiste formaat en vermogen. Zo weet u zeker dat u de juiste dompelpomp huurt. Rental Pumps is niet alleen de leverancier van de pomp, maar vooral de partner bij uw project. Van levering tot service na afloop.

Werking van een dompelpomp

Een dompelpomp werkt onder water, vandaar het woord ‘dompel’ in de naam. Dompelpompen zijn machines waarbij de motor en pomp in één behuizing zijn ondergebracht. Dit maakt het tot een compacte en efficiënte machine waarbij weinig zorg nodig is. Capaciteiten en drukken van dompelpompen in onze huurvloot zijn vergelijkbaar met droogopgestelde pompen.

Dompelpomp met vlotter

Een vlotter op de pomp is in feite niets meer dan een schakelaar die de pomp aan- of uitzet, afhankelijk van de noodzaak van pompen. Een eenvoudige drijvende kantelvlotter wordt toegepast bij kleinere pompen. Als het waterpeil stijgt, kantelt de vlotter en slaat de pomp aan totdat het waterpeil weer zakt en de vlotter de pomp weer uitschakelt. Grotere pompen worden over het algemeen uitgerust met een elektronische vlotter of waterdruk sensor. Hierbij wordt het waterpeil gemeten en afhankelijk van het gewenste waterpeil de pomp automatisch op het juiste toerental gehouden om het ingestelde waterpeil exact aan te houden.

Wat kost een dompelpomp huren?

De prijs van het huren van een dompelpomp bij Rental Pumps is uiteraard afhankelijk van het soort pomp dat u huurt, hoelang u de pomp nodig heeft en meer variabelen. Eén ding is zeker: u krijgt bij Rental Pumps altijd de meest geschikte pomp met het hoogste rendement, voor een juiste prijs. Wij weten dat elke situatie uniek is en onze specialisten hebben de ervaring en kennis om iedere situatie goed in te schatten. Zo weet u zeker dat u de juiste pomp geleverd krijgt.

Andere productcategorieën

Ons aanbod in

Hoge druk pompen

Bekijken

Ons aanbod in

Verdringer pompen

Bekijken

Ons aanbod in

Vuilwater pompen

Bekijken

Ons aanbod in

Overig & toebehoren

Bekijken

Onze pompenvloot

Onze pompenvloot is uitgebreid en bijzonder divers. Elke situatie is uniek en vraagt om een passende oplossing en pompkeuze. Wij geven merkonafhankelijk en objectief advies, zodat u de meest geschikte pomp krijgt met het hoogste rendement, tegen een eerlijke prijs.

Onze werkwijze

Onze pompen en toebehoren worden direct na het terugbrengen perfect in orde gemaakt voor de volgende huuropdracht. We hanteren een strikt kwaliteitssysteem, waarbij het materiaal wordt:

 • gereinigd,
 • gecontroleerd,
 • onderhouden,
 • getest.


Elke pomp krijgt een certificaat als bewijs dat deze voldoet aan de gestelde eisen. Zo weet u zeker dat u een product in goede staat ontvangt.

Uw voordelen bij Rental Pumps

Een goed werkende pomp is van essentieel belang voor uw project of bedrijf. Daarom krijgt u bij Rental Pumps gegarandeerd:

 • een snelle levering en 24 uur per dag ondersteuning;
 • een goed werkende pomp;
 • contact met een professioneel verhuurteam;
 • gunstige huurtarieven, voor korte en lange termijn. 


U kunt kiezen voor een eenvoudige huurformule of onze turn-key oplossing, waarbij wij u alle zorg uithanden nemen en u zich kunt richten op uw eigen bedrijfsvoering.

Wij helpen u vlot vooruit.

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Rental Pumps Nederland

Guido helpt u graag verder!

+31 78 6412212 info@rentalpumps.nl Mail ons

Rental Pumps België

Raf helpt u graag verder!

+32 52 203131 info@rentalpumps.be Mail ons